dimarts, 29 d’abril del 2008

PLAY / ESTUDIS / ESPORT

3.- PLAY

Parlo de la Play com a representant màxim d’aquest mon tan extens que es el de les videoconsoles.

Es una distracció força adictiva i que els fabricants de videojocs han pres una direcció fins i tot darrerament educativa, amb jocs com el Brain Training i que van adreçats a un mercat de públic de mes edat que el que fins ara anava dedicat.

Vagi per endavant que no soc un anti-consoles. Jo mateix hi jugo de tant en tant i reconec que hi ha jocs força divertits.

El que si que no hi estic d’acord es en que adults com ja sou vosaltres no es tingui prou criteri com per determinar prioritats.

1.- ESTUDIS

El mes important dels tres temes que en parlo.

Cal fer una bona planificació del temps dedicat a l’estudi. Molts de vosaltres, no conec exactament els vostres horaris, plegueu de l’escola a les 17’00. I fins i tot alguns dies de la setmana hi ha tardes on no es va a escola.

Hi ha prou temps per dedicar a l'estudi abans de començar l'entrenament

No he estat mai partidari de l’estudi just el dia abans de l’examen. La mateixa angoixa del dia abans fa que no s’assimili prou be el que s’està estudiant.

Si es fa una bona planificació diària de repàs del que s’ha fet en la jornada escolar, quan arriba el dia de l’examen tant sols cal fer una repassada i si els conceptes es tenen clars, s’afronta la prova amb prou garanties.

2.- ESPORT

En el nostre cas el futbol

Per a mi el que va just darrera dels estudis, evidentment molt per davant de la Play.

Es importantissim el viure l’esport en les seves facetes d’entrenament i competició.

Fas amics, i fomentes l’esperit de companyonia entre els integrants del teu equip, fas vida sana i vius la competició fomentant l’ambició tant important en la vida per poder aconseguir fites mes altes.

Cal prendre-se’l com una obligació,com els estudis, ja que en el futur farà que en altres aspectes de la vida es tingui la mateixa seriositat que un ha assolit prenent-se l’esport seriosament.

Es un respecte per tu mateix i un respecte pels companys de l’equip que si que s’ho prenent amb professionalitat, encara que no cobrin.

CONCLUSIÓ

No he seguit l’ordre, com veieu en la meva explicació, expressament.

Crec que si no es segueix l’ordre de prioritats, tot comença a trontollar, excepte la Play que sereu molt bons jugadors de consola , però de poc us servirà a la vida.

Si dediqueu massa temps a la Play perdeu l’oportunitat d’estudiar, temps per l’estudi que a darrera hora necessiteu treure d’un altre lloc.

Quin lloc? L’altre que us queda, l’esport.

Llavors deixeu d’anar a entrenaments, però, això si, si quan arriba el dia del partit no jugueu o no sou titulars us emprenya, i això es, el que deia abans, una falta de respecte per la gent que si que ha anat als entrenaments i que segurament tenen els mateixos o mes exàmens que els que no hi van, però s’han planificat el temps sacrificant Play per estudis.

Tot això es, evidentment, una opinió personal, cadascú de vosaltres ja teniu qui us aconselli, pares, mares i familiars, nomes es una reflexió, però com a recomanació diria dediqueu a la Play el temps que us sobri desprès de fer les dues obligacions a les que lliurement us heu compromès ESTUDIS i ESPORT.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici